Knjiga Bebo, o fantu, ki je bil malo tako pisatelja Jureta Černiča mi je dala veliko misliti. Pisatelj je na zabaven in preprost način opisal nekoga, ki ima motnjo v duševnem razvoju. Pred samim branjem sem pričakovala, da bo knjiga opisovala žalostno usodo junaka, a me je pozitivno presenetila. Bebo bi nam lahko bil za zgled, da v življenju ne smemo obupati. Ni življenje tisto, ki nam postavlja ovire, ampak smo to mi sami.
Q: What kinds of food do you prepare?
A: I need time to follow recipes. My husband enjoys preparing Slovenian dishes. It's quite common for us to eat jota, various slow cooked meals or beef stew on a Sunday afternoon. I enjoy preparing pizza, made with spelt flour, olive oil, tomato sauce and topped with tomatoes, mozarella, basil, oregano, grilled chicken and arugula. I like to experiment with cooking. I've prepared strawberry shortcake from scratch. Another of my favourites is cranberry muffins.
Preberite več: Interview with Our Foreign Teacher, Mrs. Ivanič
V ekipi kuharstva so tekmovali Karmen Lukan, Andrej Ježek in Kristjan Kitner z mentorjem Juretom Mundo in dosegli priznanje za sodelovanje.
Ekipa strežbe v kateri so sodelovali Jana Strajnar, Domen Marolt in Martin Kranjc z mentorjem Luko Ludvikom Fekonjo je prav tako dosegla priznanje za sodelovanje.
V skupnem seštevku točk smo osvojili 3. mesto.
Naš izlet se je začelo ob 8. uri zjutraj, ko smo se zbrali na fužinskem gradu . Ob prihodu so nas počakali dijaki 3. letnika z njihovo razredničarko. Po razdelitvi daril in uvodnem pozdravu so nas postregli s koktajli in z obilnim zajtrkom, ki so ga dijaki sami pripravili za nas.
Preberite več: Uspeh naših dijakov na državnem tekmovanju barmanov