VPIS ZA ŠOLSKO LETO 2023/2024
Vpis za šolsko leto 2023/2024 bo potekal po naslednjem urniku:
četrtek, 31. 8. 2023, od 9.00 do 12.00
petek, 1. 9. 2023, od 9.00 do 12.00
ponedeljek, 4. 9. 2023, od 14.00 do 17.00
torek, 5. 9. 2023, od 14.00 do 17.00
sreda, 6. 9. 2023, od 14.00 do 17.00
11. 9. 2023, 18. 9. 2023, 19. 9. 2023 in 20. 9. 2023 v času uradnih ur pisarne izobraževanja odraslih (ponedeljek: 10.30 – 12.30; torek: 10.30 – 12.30; sreda: 14.00 – 17.00).
- Organizirane oblike izobraževanja (s predavanji)
GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE: gastronom hotelir/gastronomka hotelirka (50 prostih mest za 1. vpis)
Tisti, ki se vpisujete prvič, imejte s seboj:
– kopijo rojstnega ali poročnega lista
– spričevala o dokončani oz. nedokončani izobrazbi (zaključni razred osnovne šole, srednješolska spričevala)
– vpisnino v višini 95,00 €
– 1. obrok šolnine v višini 210,00 € ali izjavo delodajalca, da je plačnik Vašega šolanja.
Tisti, ki nadaljujete šolanje:
– 1. obrok šolnine v višini 210,00 € ali izjavo delodajalca, da je plačnik Vašega šolanja.
Prekvalifikacije oz. dokvalifikacije:
Kandidati, ki imajo že zaključeno neko drugo srednje poklicno oz. srednje strokovno izobraževanje, naj k vpisu prinesejo:
– kopijo rojstnega ali poročnega lista
– originalna spričevala vseh zaključenih letnikov in zaključno spričevalo, da lahko opravimo priznavanje določenih splošno-izobraževalnih predmetov
– vpisnino v višini 95,00 €
– 1. obrok šolnine v višini 210,00 € oz. izjavo delodajalca, da je plačnik prekvalifikacije.
Šolnine ob prekvalifikaciji se določijo glede na število manjkajočih obveznosti po programu.
Tisti, ki nadaljujete šolanje:
– 1. obrok šolnine v višini 210,00 € ali izjavo delodajalca, da je plačnik Vašega šolanja
PTI/GASTRONOMIJA – gastronomski tehnik/gastronomska tehnica (20 prostih mest za 1. vpis)
- letnik
V program poklicno-tehniškega izobraževanja, program gastronomija, se lahko vpisujejo kandidati, ki so uspešno zaključili enega od naslednjih srednje poklicnih programov: kuhar, natakar, kuhar-natakar, gastronom-hotelir, oskrbnik, kmetovalka-gospodinja, pek, slaščičar, slaščičar-konditor.
Tisti, ki se vpisujete prvič, imejte s seboj:
– kopijo rojstnega ali poročnega lista
– vpisnino v višini 95,00 € (v kolikor se prvič vpisujete k izobraževanju odraslih)
– 1. obrok šolnine, v višini 210,00 € ali izjavo delodajalca, da je plačnik Vašega šolanja
– original in kopijo spričevala 3. letnika in spričevalo o zaključnem izpitu (za vpis v 1. PTI).
Tisti, ki nadaljujete šolanje ( dokončanje izobraževanja iz prejšnjih let):
– 1. obrok šolnine v višini 210,00 € ali izjavo delodajalca, da je plačnik Vašega šolanja.
- Individualne oblike izobraževanja ( samo s konzultacijami – brez predavanj)
GASTRONOMIJA IN TURIZEM – gastronomsko-turistični tehnik/gastronomsko-turistična tehnica (20 prostih mest za 1. vpis)
V omenjeni program vpisujemo kandidate, ki želijo dokončati izobraževanje po programu gastronomija in turizem – prekvalifikacije iz drugih srednje strokovnih ali splošnih programov samo v primeru, če je dovolj prijavljenih kandidatov (najmanj 10) za izvedbo praktičnih vaj.
Tisti, ki se vpisujete prvič, imejte s seboj:
– kopijo rojstnega ali poročnega lista
– vpisnino v višini 95,00 € ( v kolikor se prvič vpisujete k izobraževanju odraslih na naši šoli) in mentorstvo v višini 210,00 €.
– original in kopije spričeval dokončanih letnikov in zaključno spričevalo oz. obvestila o uspehu posameznega nedokončanega letnika.
Nina Gabrovšek, prof.
vodja izobraževanja odraslih
Kontaktna oseba prek e-pošte je Nina Gabrovšek.
e-naslov: nina.gabrovsek@ssgtlj.si