Prisrčna hvala vsem, ki ste za informativni dan obiskali Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Ljubljani! :)
Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši in vzgojitelji!
Vabimo Vas na informativni dan v petek, 15. 2. 2019, ob 9. in ob 15. uri ter v soboto, 16. 2. 2019, ob 9. uri.
Predstavili vam bomo:
• srednje poklicno izobraževanje, 3 leta
GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE
(kuhar in natakar),
• srednje strokovno izobraževanje, 4 leta
GASTRONOMIJA
TURIZEM,
• poklicno tehniško izobraževanje (3+2), 2 leti
GASTRONOMIJA PTI.
Prejeli boste splošne informacije o izobraževanju, hkrati pa boste začutili tudi delček življenja na šoli in prisostvovali praktični izvedbi pouka.
Veselimo se srečanja z vami.
Naziv poklicne izobrazbe: GASTRONOM - HOTELIR
Trajanje programa: 3 leta
Stopnja izobrazbe: IV. stopnja
Zaključek šolanja: zaključni izpit
Možnosti nadaljnjega šolanja: možnost vključitve v poklicno-tehniško izobraževanje (3+2) po programu Gastronomija
Vpisni pogoji: uspešno končana osnovna šola ali nižja poklicna šola
Možnosti zaposlitve: v večjih ali manjših gostinskih in turističnih podjetjih, v hotelih in restavracijah, v gostiščih s sobami, v penzionih, v družinskih hotelih ali na turističnih in izletniških kmetijah, v vseh vrstah kuhinj, pri pripravi in postrežbi rednih in izrednih obrokov, na najrazličnejših pogostitvah in drugo
Smer: Gastronomija *
Smer: Turizem *
(*Dijak ob prijavi izbere smer.)
Naziv poklicne izobrazbe: GASTRONOMSKO-TURISTIČNI TEHNIK
Trajanje programa: 4 leta
Stopnja izobrazbe: V. stopnja
Zaključek šolanja: poklicna matura
Možnosti nadaljnjega šolanja: šolanje na višjih in visokih strokovnih šolah, z dodatnim maturitetnim predmetom pa tudi v nekaterih univerzitetnih programih
Vpisni pogoji: uspešno končana osnovna šola ali nižja poklicna šola
Možnosti zaposlitve: srednje velikih in velikih gostinskih in turističnih podjetjih (smer gastronomija oz. turizem), v hotelih (smer gastronomija oz. turizem), v specializiranih restavracijah (smer gostinstvo), turističnih agencijah ali turističnih in informativnih centrih (smer turizem)
PROGRAM: GASTRONOMIJA
Naziv poklicne izobrazbe: GASTRONOMSKI TEHNIK
Trajanje programa: 2 leti
Stopnja izobrazbe: V. stopnja
Zaključek šolanja: poklicna matura
Možnosti nadaljnjega šolanja: šolanje na višjih in visokih strokovnih šolah, z dodatnim maturitetnim predmetom pa tudi v nekaterih univerzitetnih programih
Vpisni pogoji: uspešno končano srednje poklicno izobraževanje s področja gostinstva, živilstva ali biotehnike
Možnosti zaposlitve: v manjših ali srednje velikih gostinskih in gostinsko turističnih podjetjih z namestitvenimi kapacitetami ali dodatnimi turističnimi ponudbami, v družinskih hotelih, v penzionih in drugje
V četrtek, 7. 2. 2019, smo se dijaki drugih letnikov turizma pod vodstvom prof. Mateje Keček in prof. Alenke Vugrinec že 10. leto zapored odpravili na turistično šolo Kärntner Tourismusschule Warmbad v Beljak.
Tam so nas naši vrstniki sprejeli in pripravili osvežilno pijačo ter palačinke. Nato so nas popeljali na ogled šole ter nam povedali nekaj o kraju, ki smo ga obiskali. Sledilo je kosilo ter ogled mestnega jedra. Po druženju smo se okrog 15. ure odpravili proti Ljubljani.