Zimski rok zaključnih izpitov bo potekal od 4. do 11. februarja 2021.
Navodila za prijavo
Na zimski rok ZI se lahko prijavijo le kandidati, ki so že uspešno opravili zaključni letnik.
Ustrezno izpolnjene prijavnice (DZS, obrazec 1,39) morate oddati po navadni pošti na naslov šole (Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana, Preglov trg 9, 1000 Ljubljana) ali po elektronski pošti na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do petka, 22. 1. 2021. Upoštevali bomo samo tiste prijave, ki bodo dopolnjene z ustreznimi prilogami (spričevalo zaključnega letnika ali pa obvestilo o uspehu na zaključnem izpitu) in potrdilom o plačilu (velja za tiste kandidate, ki niso redni dijaki). Cena celotnega zaključnega izpita je 190,00 €, posamezne izpitne enote pa 95,00 €.
Do ponedeljka, 1. 2. 2021, morate po enakem postopku kot prijavo oddati morebitno pisno odjavo od zaključnega izpita.
Vse potrebne obrazce lahko dobite na spletni strani Ministrstva za šolstvo in šport Republike Slovenije na povezavi https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/srednja-sola/zakljucni-izpit.html.
O točnem urniku izpitov in razporedu kandidatov vas bomo osebno (po telefonu) obvestili v torek, 2. 2. 2021.
Pomembni opozorili:
- Zaradi lažjega kontaktiranja vas prosimo, da na prijavnico napišete svoj elektronski naslov in številko telefona.
- Obvestili vas bomo, če bo epidemiološka situacija kakor koli vplivala na potek in vsebino zimskega roka zaključnega izpita.
Metka Pokorn,
tajnica ŠIK
V skladu z odlokom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bo od 19. oktobra 2020 do 1. novembra 2020 pouk potekal na daljavo. Od 19. do 23. oktobra teče pouk, od 26. do 30. oktobra so za dijake počitnice. Več informacij za dijake in starše lahko preberete TUKAJ.
V sredo, 7. 10. 2020, je imel naš, 4.Tb razred, v spremstvu razredničarke prof. Mateje Keček in prof. Alenke Vugrinec, delavnico v galeriji Škuc, kjer se trenutno odvija razstava Roževina zgodovine. Razstavljena so dela dveh nemških umetnic, ki sta delavnico tudi vodili. Delavnica je bila organizirana v okviru projekta Mesto žensk in Goethe Instituta. Govorili smo malo v nemškem in malo v angleškem jeziku. Tema delavnice je bila Glück (sreča). Pogovarjali smo se o štirih filozofih, o njihovem življenju in o tem, kako so oni definirali srečo in kaj jim je to predstavljalo v življenju. Sami smo v skupinah napisali, kaj pomeni sreča nam in odgovarili še na par vprašanj. Na koncu je še vsak izdelal svojo srečko. Delavnica je bila zelo dobro pripravljena, prilagodili so jo tako, da smo se vsi razumeli in dobili še malo dodatnega znanja nemščine.
Zaradi sprejetih najnovejših ukrepov in navodil NIJZ povezanih s širjenjem COVID-19 sporočamo, da smo odpovedali usposabljanje dietni kuhar/ica, ki je bilo predvideno v terminu 12.10.2020 - 2.11.2020.
Projekt MUNERA 3 2018-2022
Srednja šola za gostinstvo in turizem (sedaj Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana) je bila skupaj s konzorcijskimi partnerji in prijaviteljem ŠC Nova Gorica uspešna pri prijavi na javni razpis “Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja 2018–2022” Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport R Slovenije.