Filip Flisar, simpatični Štajerec, ki je do pred kratkim preskakoval bele strmine in osvajal prva mesta, se je tokrat v kuharsko-etnološki oddaji #kuhinjanakolesih mudil v Idriji. Tam je z mladim, komaj 18-letnim Filipom Erjavcem, dijakom 4. letnika #ssgtljubljana, pripravil tradicionalne idrijske žlikrofe v moderni preobleki. Filipa sta testo obarvala z ogljem, za polnjenje sta poleg krompirja uporabila gobe. Njuni črni žlikrofi so prava paša za oči, s svojim atraktivnim videzom odlično dopolnijo vsak krožnik.
Naš dijak je s svojim simpatičnim, sproščenim in profesionalnim nastopom neizmerno navdušil prav vse.
Če ste zamudili oddajo, vabimo k ogledu na #poptv, recept za pripravo kulinarične posebnosti je objavljen na #okusnoje.
V torek, 19. 10. 2021, je v organizaciji Turistične zveze Slovenije potekalo 8. državno tekmovanje za mladega Turističnega vodnika. Udeležila se ga je dijakinja Janja Marolt iz 4. letnika, kot mentorica pa jo je spremljala prof. Inka Nose. Tekmovanje je potekalo v Portorožu in Piranu. Za zaključek dneva smo si ogledali še ribogojnico Fonda. Naša dijakinja si je prislužila 4. mesto.
Čestitke!
Projekt MUNERA 3 2018-2022
Srednja šola za gostinstvo in turizem (sedaj Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana) je bila skupaj s konzorcijskimi partnerji in prijaviteljem ŠC Nova Gorica uspešna pri prijavi na javni razpis “Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja 2018–2022” Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport R Slovenije.